logo
Instalater Praha

Domů | News | Jak Vyměnit Vodovodní Baterii: Průvodce pro Samostatné Domácí Instalace

11 Říjen 2023, 19:55 | PRAHA

Výměna vodovodní baterie svépomocí

Výměna vodovodní baterie může být jedním z úkolů, kterým se mnozí z nás mohou úspěšně věnovat, aniž bychom byli profesionálními instalatéry. Samozřejmě, existují situace, kdy je lepší svěřit takový úkol profesionálním instalatérům. Pokud však máte trochu dovedností a odvahy, můžete tuto úlohu zvládnout sami. Následující kroky vám poskytnou návod, jak vyměnit vodovodní baterii ve vaší domácnosti.

Krok 1: Připravte se

Než začnete s výměnou vodovodní baterie, je důležité mít připravené potřebné nástroje a materiály. Co budete potřebovat:

Novou vodovodní baterii: Zkontrolujte, zda nová baterie odpovídá rozměrům a typu vaší stávající baterie.

Klíč na baterie: Obvykle budete potřebovat nastavitelný klíč.

Utěsnění a trysky: Zajistěte si nové utěsnění a trysky, pokud jsou součástí vaší instalace.

Ručníky: Mějte po ruce ručníky na vodu, abyste mohli rychle reagovat na případné úniky.

Krok 2: Vypněte vodu

Před tím, než začnete demontovat starou baterii, musíte vypnout vodu. Obvykle se uzávěr nachází pod dřezem nebo ve vodovodním šachtě. Zajistěte, aby byla voda zcela vypnutá a nechte kohoutky otevřené, abyste vypustili zbylou vodu v potrubí.

Krok 3: Odemkněte starou baterii

Použijte nastavitelný klíč k odemknutí staré vodovodní baterie. Pamatujte si, že některé baterie mohou být upevněny různými způsoby, takže byste mohli potřebovat několik různých nástrojů.

Krok 4: Odpojte starou baterii

Jakmile je baterie odemčená, odpojte ji od vodovodního potrubí a přívodu teplé a studené vody. Buď to uděláte pomocí klíče, nebo ručně, v závislosti na typu spojení.

Krok 5: Nainstalujte novou baterii

Připojte novou vodovodní baterii ke stejným vodovodním trubkám, ze kterých jste odpojili starou baterii. Ujistěte se, že jsou trysky a utěsnění správně umístěny, aby se zabránilo únikům vody.

Krok 6: Otestujte novou baterii

Znovu otevřete uzávěr vody a otestujte novou baterii tím, že otevřete teplou i studenou vodu. Zkontrolujte, zda nejsou žádné úniky a zda voda správně teče.

Krok 7: Dokončení

Pokud vše funguje správně a není žádný únik, pak jste úspěšně vyměnili vodovodní baterii. Umyjte si ruce a uklidněte pracovní prostor.

I když výměna vodovodní baterie není nejkomplikovanějším úkolem, může být pro některé lidi stále obtížná. Pokud máte pochybnosti o svých schopnostech nebo se setkáte s nějakými problémy, je vždy lepší kontaktovat profesionálního instalatéra v Praze, který vám s touto záležitostí pomůže a zajistí, že všechno proběhne správně. V případě jakýchkoli složitějších instalací nebo pokud nejste jisti, kontaktujte instalatéry Praha, kteří mají potřebné znalosti a zkušenosti pro provádění různých instalatérských prací.

✅ Odesláno