logo
Instalater Praha

Domů | News | Výměna roháčku svépomocí: Rády od profesionální instalatérské firmy

13 Říjen 2023, 18:20 | PRAHA

Jak Vyměnit Roháček Svépomocí: Průvodce Pro Samostatné Řešení

Úvod: V domácím prostředí se často setkáváme s menšími úkoly spojenými s instalatérstvím, které můžeme zvládnout sami. Výměna roháčku, také nazývaného ventil na vypouštění vody nebo odtokový ventil, patří mezi tyto úkoly. V tomto článku vám představíme kroky, jak vyměnit roháček svépomocí. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas a peníze, aniž byste museli volat instalatéry. Jestliže máte pocit, že by se vám to mohlo hodit, čtěte dál.

Krok 1: Příprava Materiálů Než začnete, ujistěte se, že máte potřebné nástroje a materiály připravené. Budete potřebovat nový roháček, kleště, utěsnění a těsnicí pásku. Ujistěte se, že nový roháček je stejného typu a velikosti jako ten starý.

Krok 2: Vypnutí Vody Prvním krokem při výměně roháčku je vypnutí vody. To uděláte tak, že uzavřete hlavní vodovodní kohoutek. Tím zabráníte jakémukoli nechtěnému úniku vody při demontáži starého roháčku.

Krok 3: Vyprázdnění Potrubí Otevřete kohoutek vytáčení vody v místě, kde chcete vyměnit roháček. Tím vypustíte vodu z potrubí a zajistíte, že budete pracovat s co nejméně vlhkým prostředím.

Krok 4: Demontáž Starého Roháčku Pomocí kleští otočte starý roháček proti směru hodinových ručiček, abyste ho odstranili z potrubí. Buďte opatrní, abyste nedoškrtli trubku.

Krok 5: Připravení Nového Roháčku Před instalací nového roháčku na trubku použijte těsnicí pásku, aby bylo zajištěno těsné spojení. Ujistěte se, že utěsnění je v pořádku a nepoškozené.

Krok 6: Instalace Nového Roháčku Zasuňte nový roháček na místo, kde byl původní. Použijte kleště k utažení nového roháčku, ale ne příliš těsně, abyste nepoškodili trubku.

Krok 7: Otevření Vody Pomalu otevřete hlavní vodovodní kohoutek, aby voda začala proudit do nového roháčku. Zkontrolujte, zda nejsou žádné úniky a že voda teče plynule.

Krok 8: Otestování Funkce Otestujte nový roháček tím, že ho otevřete a zavřete, abyste se ujistili, že funguje správně. Pokud všechno funguje, měli byste mít vyměněný roháček.

Závěr: Výměna roháčku může být relativně jednoduchým úkolem, který zvládnete sami, pokud máte základní znalosti o instalatérství. Nicméně, pokud máte jakékoli pochybnosti nebo narazíte na komplikace, není nic špatného na tom, požádat o pomoc instalatérské služby nebo instalatéra v Praze. Někdy mohou problémy s instalacemi být složitější, než se zdají na první pohled. Vždycky je lepší být opatrný a ujistit se, že práce byla provedena správně, aby se předešlo budoucím problémům.

✅ Odesláno